Her blogger Erik Olsen om gode tilbud på nettet - gratis og uforpligtende
August 27 2018
Der er mange spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du skriver under på en slutseddel hos en boligadvokat. Hvilken størrelse har du brug for og hvor mange rum? Muligheder for tilbygning/ ændringer? Husets generelle stand? Køkkenets størrelse og stand? Badeværelsets/toilettets størrelse, stand og antal?
Elevator? Hvor vigtigt er det på kort sigt og hvor vigtigt er det på lang sigt? Altan? Er det noget, du bruger? Størrelse og anvendelighed? Skal den være nord / syd / øst eller vestvendt?
Have? Størrelse? Kan du acceptere at dele have med andre? Naboer? Ugeneret eller åben grund? Lyset? Nord / syd / øst / vest?
Har du gjort dig nogle tanker om, hvilken byggestil du godt kunne tænke dig din næste bolig er udført i? Det er langtfra alle stilarter der er lige kønne men til gengæld kan man gøre et rigtig godt køb, hvis man ikke går så meget op i udseendet men mere i størrelsen eller beliggenheden.
Her er et par eksempler på de mest almindelige byggestile i Danmark: Moderne med minimalistiske løsninger. Klassisk med stuk og plankegulve. Bondegårdsstil med stråtag. Funkis fra 1930'erne. Traditionelle murstensejendomme fra 1950'erne. Parcelhus fra 1960/1970'erne.
Tænk også over om en garage eller carport er vigtig og om du har brug for 1 eller 2 pladser. Måske flytter du et sted hen med god kollektiv transport, så du slet ikke har brug for en bil længere?
Dansk ejendomsmæglerforenings velfungerende side, der giver et overblik over boliger på tværs af ejendomsmæglerkæderne. Dog skal du være opmærksom på, at mæglere som ikke er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening ikke fremgår.
En side hvor du som køber kan møde advokater, der har valgt at lave specifikke tiltag for at støtte køberne i boligmarkedet.
Erhvervs- og Byggestyrelsens side. Her finder du en masse fakta og lovgivning for bolig og byggeri. Blandt andet Småhusreglementet m.m.
I nogle områder er der ifølge overenskomsten mellem praktiserende læger og sygesikringen ikke fri nedsættelsesret. Realisation af goodwill (lægepraksis) vil derfor indebære, at den pågældende afskæres fra at drive praksis i området. Dette kan tale for, at goodwill ikke skal medtages i fællesboet. Men goodwill vil ofte i hvert fald delvis være købt for bodelsmidler, ligesom bodelen kan tænkes at være belastet med et lån, der er anvendt til erhvervelse af goodwill.
Den goodwill, der er købt, kan vanskeligt anses for at være knyttet til personen. I domspraksis vil der formentlig typisk blive foretaget en skønsmæssig opdeling i en personlig goodwill, der kan holdes uden for fællesboet, og en ikke personlig del, der må medtages i boet, jævnfør fx U l984.l042, hvor der af en goodwill på ca. 300.000 kr. skønsmæssigt måtte medtages 100.000 kr. i boet, U l990.192, hvor goodwill måtte medtages med 50 % og U 1995/7l , hvor der skønsmæssigt måtte medtages 300.000 kr. af en beregnet maksimal goodwill på ca. 553.000 kr. for en speciallægepraksis.
Ægtefæller eller kreditorer kan ikke tvinge en forfatter til at udgive manuskriptet. Er retten derimod udnyttet økonomisk, går det økonomiske udbytte ind i fællesboet. Repræsenterer materialet i det uudnyttede værk i sig selv en økonomisk værdi, må denne værdi kunne medtages i boet. Det hører til en båndlæggelses retsvirkninger, at den båndlagte kapital ikke kan overdrages. Selv om den båndlagte kapital således er uoverdragelig, kan den dog ikke holdes uden for fællesboskiftet, medmindre den er særeje.